Zomervakantie in Tsjechië

Zomervakantie in Tsjechië

Tsjechië heeft veel meren, rivieren en beken. En daarmee ook veel stranden, strandjes en hoekjes waar je heerlijk aan het water kunt zonnen.

De meren Lipno, Orlík en Slapy in de Moldau, het meer Nové Mlýny in de Dyje bij Mikulov en de meren bij Trebon zijn in trek bij zonaanbidders.

Tsjechie heeft een landklimaat. Dit betekent voor de zomers dat ze lekker warm zijn.

Het lipnomeer is een populaire bestemming voor een zomervakantie in Tsjechië.

Door de vele activiteiten hoeft u zich er geen moment te vervelen. Onderstaand een greep uit de mogelijkheden die uw zomervakantie aan het lipnomeer doen slagen.

Wandelen
De Zuid Bohemen is een mekka voor wandelaars. Lipno ligt in het grootste aaneengesloten bosgebied van Europa. De natuur is hier ongerept en uitgestrekt. Villapark Lipno Dreams ligt direct aan een bosrand. U loopt zo vanuit uw vakantievilla de bossen in. Bij de receptie zijn wandelroutes te verkrijgen.

Fietsen
Er zijn veel fietspaden in de omgeving van Lipno te vinden. Alleen al rondom het Lipnomeer zo’n 80 km. Sinds enkele jaren ligt er tevens een nieuw verlicht fietspad langs het Lipnomeer. Deze 8,5 km geasfalteerde fietsroute verbindt de stad Lipno met Frymburk en is zeer geschikt voor zowel fietsers als in-line skaters.
Het pad biedt een prachtig uitzicht op het Lipnomeer. Langs het pad zijn enkele rustplaatsen aangelegd zodat er regelmatig gelegenheid is om even te pauzeren en te genieten van het fantastische uitzicht.

Tevens kunt u met de mountainbike gebruik maken van het spiksplinternieuwe Bikepark Lipno. Een 1500 meter lange afdaling voor de avontuurlijk mountainbiker. U kunt eventueel met de 4 pers. stoeltjeslift omhoog en dan lekker naar beneden fietsen (voor beginners, families en kinderen vanaf 6 jaar).

Watersporten
Vooral de linkeroever van het Lipnomeer en wel het gedeelte de dorpen Lipno en Horni Plana, wordt gebruikt voor recreatie en watersporten. U kunt hier zwemmen of surfen, ook zijn er bootjes en waterfietsen te huren. Er is een regelmatige bootdienst en een grote jachthaven, Marina Lipno genaamd.

Vissen
Het Lipnomeer is tevens een waar vissersparadijs en wordt ook wel “de vissersparel van Zuid Bohemen” genoemd. Het meer staat bekend om zijn grote vissen. Vooral snoekbaarzen en karpers. Maar er worden hier ook voorns, brasems, meervallen en forellen gevangen.
Doordat het Lipnomeer in een natuurreservaat ligt en de visstand actief bijgehouden wordt is de visvergunning helaas duur. Een andere reden hiervoor is dat de vis die gevangen wordt ‘s avonds op de BBQ belandt. In Tsjechie is karper een delicatesse. Met kerst eet men karper in plaats van kalkoen.

Rodelbaan
De rodelbaan is het hele jaar door geopend en ligt direct naast Villapark Lipno Dreams. Met zijn lengte (1 km), verscheidenheid (21 bochten, 2 tunnels en hellingen), alsmede de locatie in de prachtige natuur met fantastische uitzichten op het Lipnomeer, is de rodelbaan een ware belevenis.
Kinderen vanaf 3 jaar kunnen samen met een volwassen van de rodelbaan genieten. Vanaf 8 jaar kan dit zelfstandig.

Golfen
Golfclub Krumlov en Golfclub Sterngartl (Oostenrijk) liggen beiden op een afstand van ongeveer 35 km van Lipno. Golfclub Nad Vltavou is gelegen op 65 km vanaf Villapark Lipno Dreams. Deze baan is prachtig gelegen naast het kasteel Hluboka.
Tevens zijn er plannen een golfbaan aan te leggen in Lipno. Wij houden u op de hoogte van deze ontwikkelingen.

Sporthal
Wanneer het slecht weer is kunt u sporten in het sportcomplex van Lipno. Hier vindt u tennis-, squash- en badmintonbanen, een bowlingcentrum, klimwand en een golfsimulator. Voor uw ontspanning zijn er zowel bubbelbaden en massagemogelijkheden als een sauna en een zonneweide. Een restaurant maakt het aanbod compleet

Uitkijktoren
Met veel gevoel voor esthetiek is een houten uitkijktoren geïntegreerd in de bossen van Lipno. De uitkijktoren is 40 meter hoog en is toegankelijk over een 675 meter licht hellend pad. Tijdens de 675 meter lange tocht door de toppen van de bomen heeft u adembenemende uitzichten over de Alpen, bijna het hele Lipnomeer, de prachtige omgeving van het Šumava gebergte en de Novohradské bergen. Als u eenmaal boven bent kunt u eventueel via een 50 meter lange glijbaan naar beneden.
Het pad is ook goed toegankelijk voor mensen met kinderwagens, senioren en minder valide.
De toren is elke dag van het jaar, behoudens 24 december, open. De toren is te voet, per bus of met de skilift bereikbaar.

Touwenparcours
Het touwenparcours met uitzicht op het Lipnomeer biedt meer dan 500 m touwenavontuur. Er zijn verschillende touwenroutes, zowel geschikt voor kinderen als voor volwassenen.

Andere activiteiten in en om Lipno
Vanaf de Moldau kunt u zich stroomafwaarts laten bewegen in een raft of kano. Let op: de stroomversnellingen zorgen niet zelden voor een nat pak. Voor wat extra spanning kunt u terecht bij de kart- en schietbaan in het plaatsje Frymburk.
Ook kunt u uw frisbeekwaliteiten testen in het Frisbeepark met 9 banen, waarvan de langste 1500 meter is.

Copyright © 2024 LipnoDreams, All rights reserved.