Informatie over Tsjechië

Informatie over Tsjechië

Tsjechië is een republiek in Midden-Europa en is ongeveer twee keer zo groot als Nederland. Het land kent iets meer dan 10 miljoen inwoners.

Hoewel Tsjechië tot de Europese Unie behoort, wordt er nog niet met de euro betaald. De Tsjechische munteenheid is de Tsjechische kroon.

De voertaal is Tsjechisch, een voor ons moeilijk te begrijpen Slavische taal. Door velen wordt er echter Duits en/of Engels gesproken.

Het wegennet in deze streek is veelal tweebaans en goed onderhouden. Tankstations komt u regelmatig tegen.

De hoofdstad Praag met circa 1 miljoen inwoners ligt op ongeveer 200 km afstand. Een bezoek aan deze schitterende stad is zeker aan te bevelen en goed te doen als dagtrip. Ook Wenen ligt op ongeveer 2 uur autorijden.

Zuid Bohemen
De provincie Zuid Bohemen ligt in een driehoek tegen Duitsland en Oostenrijk aan en is het dunst bevolkte deel van het land.
Het staat bekent om haar hoge concentratie aan bossen, open waters en culturele monumenten. Niet voor niets is dit een van de populairste vakantieoorden van de Tsjechen zelf. Maar inmiddels hebben ook de recreatieve bezoekers uit andere landen de oneindige mogelijkheden van dit gebied ontdekt. De rust, de zuivere lucht en de pure schoonheid is verrassend in deze door de bergen en bossen ingeklemde streek, die niet voor niets bekend staat als “het groene dak van Europa“.

Copyright © 2024 LipnoDreams, All rights reserved.