Visvakantie Tsjechië

Visvakantie Tsjechië

Het Lipnomeer is een uitstekende plek voor een visvakantie Tsjechië.

Het Lipnomeer is een waar vissersparadijs en wordt ook wel “de vissersparel van Zuid Bohemen” of “de zee van de Zuid Bohemen” genoemd. Het meer staat bekend om zijn grote vissen. Vooral snoeken (grootste ooit gevangen 26kg), snoekbaarzen (12kg) en karpers (24kg). Maar er worden hier ook voorns, brasems, meervallen en forellen gevangen. Zo worden er jaarlijks regenboogforellen uitgezet.

Het meer wordt jaarlijks door 15.000 sportvissers bezocht waarvan er 3.000 uit het buitenland afkomstig zijn. Hoewel er het gehele jaar in het meer gevist mag worden, geldt er voor de roofvis een gesloten periode van 1 januari tot 15 juli.

Doordat het Lipnomeer in een natuurreservaat ligt en de visstand actief bijgehouden wordt is de visvergunning helaas duur. Een andere reden hiervoor is dat de vis die gevangen wordt ‘s avonds op de BBQ belandt. In Tsjechie is karper een delicatesse. Met kerst eet men karper in plaats van kalkoen.

Achter de stuwdam op de rivier de Moldau wordt met de vlieg veel op forel gevist.

Om in Tsjechië te mogen vissen zijn 2 vergunningen nodig.
– de staatsvergunning; deze vergunning is 1 jaar geldig en geldt voor geheel Tsjechië. Een Nederlandse visvergunning of lidmaatschap van een visvereniging volstaat als alternatief.
– de regionale vergunning; deze vergunning kunt u kopen met een looptijd naar keuze vanaf 1 dag tot 1 jaar. Deze regionale vergunning is na legitimatie te koop bij o.a. een aantal hengelsportzaken en VVV’s. Een lijst met adressen en uitgebreidere informatie kunt u vinden op de website www.crscb.cz.

Indien gewenst kunt u de benodigde vergunning vooraf bestellen zodat deze bij aankomst voor u gereed ligt bij de receptie.

Copyright © 2024 LipnoDreams, All rights reserved.