Stedentrips vanuit Lipno

Stedentrips vanuit Lipno

Vanuit Lipno zijn vele stedentrips te maken naar o.a. de volgende schitterende plaatsen.

Cesky Krumlov
Cesky Krumlov ligt op 30 km van Lipno en is een stedelijk monumentenreservaat die door UNESCO opgenomen is op de Werelderfgoedlijst. De oude binnenstad, met prachtige gebouwen en barokke binnentuinen aan de oever van de Moldau, is een bezoek meer dan waard. Voorts is deze stad het culturele centrum van Zuid Bohemen vanwege zijn vele muziekfestivals, kunstcentra en andere culturele activiteiten.

Ceské Budìjovice
Ceské Budìjovice is de grootste stad in Zuid-Bohemen en ligt op 50 km van Lipno. Deze stad heeft een historische stadskern met tal van bezienswaardigheden. Een van de bijzonderheden is de Zwarte Toren die een magnifiek uitzicht over de stad en de omgeving biedt. Tevens bevindt zich hier de Budweiser Bierbrouwerij waar men een rondleiding kan krijgen.

Passau
Passau is een stadsdistrict in de Duitse deelstaat Beieren vlakbij de Oostenrijkse grens op ongeveer 88 km van het Resort. In de oude binnenstad komen drie rivieren bijeen: de Donau, de Inn en de Ilz, waardoor de stad ook wel Dreiflüssestadt wordt genoemd. Hoewel de Inn de breedste van de drie rivieren is, wordt het vervolg van deze drie stromen toch Donau genoemd, omdat de Donau de langste van de drie is. In de binnenstad bevinden zich vele oude gebouwen uit 14de t/m 17de eeuw.

Linz
Linz is een stad in Oostenrijk, gelegen aan de rivier de Donau op 52 km afstand van het Resort. Het is de hoofdstad van de deelstaat Opper-Oostenrijk en met 188.968 inwoners (2006) de derde stad van het land. Het is een belangrijke industriestad. Het is ook de stad van de wiskundige Johannes Kepler en de componist Anton Bruckner, die er allebei werkten. De universiteit van Linz is naar Kepler genoemd en het conservatorium naar Bruckner. In 2009 is Linz een van de beide culturele hoofdsteden van Europa.

Praag
Praag is de hoofdstad van Tsjechië, ligt op 200 km van Lipno. Praag wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Europa en het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de op vijf na meest toeristische stad van Europa. Een dag- of weekend trip is absoluut de moeite waard.

Wenen
Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en ligt op 230 km van Lipno. De stad is het cultureel en politiek centrum van Oostenrijk. Wenen is de stad van de paleizen, musea, opera en de Spaanse rijschool. Ook Wenen ligt binnen handbereik voor een bezoek van 1 of meerdere dagen.

Copyright © 2024 LipnoDreams, All rights reserved.