Wintersport in Tsjechië

Wintersport in Tsjechië

In Tsjechië kunt u goed uw wintersport doorbregen. U kunt er heerlijk skiën, genieten van rust, gastvrijheid, goede piste’s en dit alles tegen een betaalbaar prijs. Het skiën in Tsjechië is niet direct te vergelijken met het skiën in bijvoorbeeld Oostenrijk of Frankrijk.

De natuur in Tsjechië is nog nagenoeg ongerept en de piste’s zijn rustiger (en wat makkelijker) dan in de andere populaire wintersportlanden. Een uitstekende bestemming voor de beginnende skiërs.

Skigebied Kramolin is het skigebied van Lipno. Beneden in het dorp vertrekt de moderne stoeltjeslift die de wintersporters boven naar de berg brengt. De relatieve kleinschaligheid en moeilijkheidsgraad maken dit gebied ideaal voor gezinnen met kinderen of beginners. Er zijn 3 nieuwe 4-persoons stoeltjesliften.

Met de aanschaf van een skipas kunt u van alle pistes gebruik maken. Met de skipas kunt u zelfs ’s avonds een aantal verlichte pistes afdalen. Deze skipas kost voor 6 dagen ca. € 105,00 (tot 15 jaar en vanaf 60 jaar 30% korting; 16-18 jaar en studenten 20% korting; kinderen tot 5 jaar betalen slechts € 1,00/pas). Huurders van villapark Lipno Dreams kunnen bovendien voor € 1,00 per persoon een Lipno Card aanschaffen welke recht geeft op diverse kortingen bij onder andere restaurants, skiverhuur, rodelbaan, zwembad etc.
Zowel voor skiën als snowboarden kan les worden genomen bij de plaatselijke skischool. Skimateriaal kan ter plaatse worden gehuurd. Voor de meer gevorderde skiërs zijn er diverse grotere skigebieden, zoals Hochficht en Sternstein in Oostenrijk, binnen een half uur autorijden bereikbaar.

Interactieve kaart van het skigebied in Lipno

Snowboarden
In het skigebied ligt een snowboardpark. Dit park heeft een lengte van 500 meter en het hoogte verschil is 105 meter. Het park bevat verschillende onderdelen waarop snowboarders stoere capriolen uit kunnen halen.

Kinderen en wintersport
Voor de kinderen is er het kinder skiland Fox Park. Hier kunnen kinderen zich vermaken met een kinderdraaimolen, verschillende sprookjesfiguren, kinderslaloms en skitunneltjes. Er zijn 3 sleepliftjes die de kinderen de heuvel op helpen. Vanaf 3 jaar kunnen ze terecht bij de kinderopvang van één van de skischolen.

Langlaufen
Voor de langlaufers onder u zijn er legio langlaufloipes voor zowel geoefende als niet geoefende benen. De loipes in de directe omgeving hebben een totale lengte van 43 km op verschillende hoogtes. Geel 4,5 km; Blauw 5,9 km; Groen 7,7 km; Rood 10 km; Zwart 10,6 km. Een groot langlaufgebied met 70 km loipes, sneeuwzeker en de mooist onderhouden loipes van het Boheemse Woud vindt u in Schöneben, gelegen in Oostenrijk vlakbij Moldaublick en Hochficht op een hoogte van 1.000 m. Vanuit Lipno nad Vltavou in een uur te bereiken.

Schaatsen
Omdat het Lipnomeer op een hoogte van 725 meter ligt, vriest het meer in de winter snel dicht. Het meer biedt met zijn 42 kilometer lengte geweldige mogelijkheden voor schaatsers. De gemeente draagt zorg voor het vegen van een goed begaanbare schaatsbaan.
De Lipno Ice Club heeft elke winter een scala aan activiteiten. Zo kunt u schaatstochten van 25 tot 150 kilometer ondernemen. Beginners kunnen hun techniek verbeteren door deel te nemen aan schaatslessen. Bij het startpunt van de schaatsbaan is een verhuurservice met ruim voldoende schaatsen voor kinderen en volwassenen en u kunt uw eigen schaatsen hier laten slijpen.

Kortom Lipno is een ideale bestemming voor een wintersport in Tsjechië.

Copyright © 2024 LipnoDreams, All rights reserved.